Koffiecustard met Karamel-Melkschuim

BENODIGDHEDEN:

  • Espressokopje (80 ml)
  • Steelpan
  • Kom
  • Aeroccino
  • Lepel

INGREDIËNTEN:

  • 1 espresso van de Volluto koffie
  • 100 ml melk
  • theelepel karamelsiroop
  • 5 theelepels custard (kant-en-klaar of zelfgemaakt via de onderstaande methode)

Voor de custard
  • 250 ml halfvolle melk
  • 2 eierdooiers
  • 50 gr witte suiker
  • een half vanillestokje, in de lengte gesneden

BEREIDING:
  • Kook de melk samen met een half vanillestokje in een steelpan.
  • Sla de eidooiers in een kom samen met de suiker.
  • Blijf de eieren en de suiker roeren en giet terwijl in de melk met het gespleten vanillestokje.
  • Giet vervolgens het mengsel terug in de pan en laat het indikken op een laag vuur (laat het mengsel niet koken, omdat dit de room zal doen schiften).
  • Test de custard met een lepel zodra de custard begint te kleven aan de lepel haalt u de pan van het fornuis.
  • Blijf roeren zodat het mengsel glad en romig blijft.
  • Verwijder het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit om terug toe te voegen aan de custard.
  • Bereid een Volluto koffie (25 ml) in een espresso-kopje of een klein Nespresso receptglas en voeg 5 theelepels van de kant-en-klare of zelfgemaakte crème pâtissière toe.
  • Bereid melkschuim met behulp van het stoompijpje van uw Nespresso machine of uw Aeroccino melkopschuimer, en voeg de karamelsiroop toe zodra het schuim zicht begint te vormen.
  • Bedek de koffie custard met het melkschuim met de karamelsmaak.
  • Geniet ervan.



Printer icoon
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt