4 x Stamppot

Chocolade-kokosmuffins

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200°C
Heteluchtoven: 180°C
Gasoven: stand 5
Baktijd: ca. 16 minuten

INGREDIËNTEN:
Voor het beslag:
  • Dr. Oetker Mix voor Muffins
  • 100 g gesmolten pure chocolade
  • 75 g zachte boter of margarine
  • 2 eieren
  • 50 ml water
  • 50 g geraspte kokos
DECORATIE:
  • Dr. Oetker Chocoglazuur
  • geraspte kokos of kokosschilfers
BEREIDINGSWIJZE:
  • Breek de pure chocolade in kleine stukjes en doe deze in een schaaltje. Verwarm de stukjes chocolade au bain marie.
  • Doe de mix in een beslagkom en voeg alle ingrediënten voor het beslag toe.
  • Verwarm de oven voor.
  • Klop het geheel met de mixer op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag met 2 lepels over de muffinvormpjes.
  • Plaats de muffins in het midden van de oven.
  • Smelt het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Doe een beetje glazuur op de muffins en strijk het uit met een lepel. Bestrooi de muffins meteen met het geraspte kokos of de kokosschilfers.
Tip: gebruik voor extra stevige muffins een speciaal muffinbakblik.

Dr. Oetker producten:
Dr. Oetker Mix voor Muffins
Dr. Oetker Chocoglazuur







Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt