4 x Stamppot

Stamppot witte bonen in tomatensaus


INGREDIËNTEN:
  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 2 blikken witte bonen in tomatensaus (à ca. 400 g)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 el olijfolie of boter
  • 150 ml melk (warm)
  • 25 g roomboter
  • Zout & peper en kerriepoeder naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak
  • Mespuntje cayennepeper of chilipoeder voor extra pit
  • Voor erbij: augurkjes, Amsterdamse uien of zilveruitjes

BEREIDING:
  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in lichtgezouten water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie/boter en fruit de ui glazig. Voeg daarna de paprika toe en bak een paar minuten mee.
  3. Doe nu de bonen in tomatensaus erbij
  4. Roer de witte bonen in tomatensaus door de groenten en verwarm rustig door. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper of  chilipoeder.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de warme melk en boter tot een smeuïge puree, kruid de puree met wat peper, zout en kerriepoeder.
  6. Schep het bonenmengsel door de puree en meng goed, zodat je een mooie stamppot krijgt.
  7. Serveer direct, eventueel met augurkjes, amsterdamse uitjes of zilveruitjes voor een frisse bite.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt