Stamppot witte bonen in tomatensaus
INGREDIËNTEN:
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 2 blikken witte bonen in tomatensaus (à ca. 400 g)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 el olijfolie of boter
- 150 ml melk (warm)
- 25 g roomboter
- Zout & peper en kerriepoeder naar smaak
- Paprikapoeder naar smaak
- Mespuntje cayennepeper of chilipoeder voor extra pit
- Voor erbij: augurkjes, Amsterdamse uien of zilveruitjes
BEREIDING:
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in lichtgezouten water in ca. 20 minuten gaar.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie/boter en fruit de ui glazig. Voeg daarna de paprika toe en bak een paar minuten mee.
- Doe nu de bonen in tomatensaus erbij
- Roer de witte bonen in tomatensaus door de groenten en verwarm rustig door. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper of chilipoeder.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de warme melk en boter tot een smeuïge puree, kruid de puree met wat peper, zout en kerriepoeder.
- Schep het bonenmengsel door de puree en meng goed, zodat je een mooie stamppot krijgt.
- Serveer direct, eventueel met augurkjes, amsterdamse uitjes of zilveruitjes voor een frisse bite.