Aspergesoep met asperges uit een pot
INGREDIËNTEN: 1 pot asperges 1 kleine ui 10 cm prei 25 gr boter 25 gr bloem 100 ml room ½ liter water blokje groentenbouillon 1 eierdooier 100 gr gesneden ham* witte peper en nootmuskaat wat verse peterselie, bieslook of tuinkers voor de garnering * voor een niet-vegetarische versie voeg je deze ham toe BEREIDING: Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen Laat de asperges uitlekken, bewaar het vocht Vul het vocht aan met het water tot 600 ml Snijd de kopjes van de asperges en zet deze apart. Snijd de asperges in stukjes Voor de niet-vegetarische versie snijd je de ham in kleine vierkantjes Smelt de boter in een pan en smoor hierin de ui met de prei tot de ui glazig is Voeg de bloem toe en roer goed door en laat 1 minuut garen. Blus af met het vocht van de asperges en het water. Roer goed om klontjes te voorkomen Voeg het bouillonblokje toe Voeg de aspergesteeltjes toe (in stukjes) en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje garen Gebruik een staafmixer om er...