Monchoutaart met Cookie Dough
INGREDIĆNTEN:
- Dr. Oetker Monchoutaart met Cookie Dough
- 50 gr boter
- 200 gr monchou in pakjes
- 120 ml slagroom
- water, 1 eetlepel
BEREIDING:
- Klop de boter zacht in een beslagkom
- Voeg de mix voor Cookie Dough toe en water. !! Het recept adviseert 1 eetlepel, echter de bodem blijft dan kruimelig en valt uit elkaar. Beter is anderhalve eetlepel te proberen of wat gesmolten boter erbij toe te voegen. Mix tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.
- Verdeel een gedeelte over de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Bewaar 1/3 voor de topping
- Kop in de tweede beslagkom de monchou, water en slagroom
- Voeg de taartmix toe en mix alles tot een luchtige massa
- Verdeel het taartmengsel over de bodem
- Maak van het achtergehouden kruimeldeeg grotere kruimels en gebruik als topping
- Laat de taart tenminste 2,5 uur opstijven in de koelkast