4 x Stamppot

Koude pastasalade met tomaat, courgette, ui, komkommer

Pastasalade


INGREDIƋNTEN:

  • 4 tomaten
  • Een halve komkommer
  • Creme fraiche (200gr)
  • Halve courgette
  • Anderhalve rode ui
  • 1 zak pasta 500gr (penne)
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • 1th tijm
  • 1th oregano
  • Eventueel zout, peper, chilipoeder

BEREIDING:
  1. Kook de pasta in 9 min. beetgaar
  2. Snipper ondertussen de rode ui fijn
  3. Snijd de courgetten in vieren en dan in plakjes
  4. Snijd de tomaten in blokjes
  5. Snijd de komkommer in kleine stukjes
  6. Als de pasta gekookt is, laat uitlekken, spoel af met koud water, en voeg een scheut olijfolie toe om te voorkomen dat het gaat plakken
  7. Giet wat olijfolie in een pan en bak de uitjes
  8. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 2min. mee
  9. Schep nu de creme fraiche in de pan en laat dit op een zacht vuurtje smelten
  10. Breng op smaak met de kruiden (behalve de basilicum)
  11. Eventueel nog wat peper en chilipoeder toevoegen
  12. Sausje 2 minuten op het vuur laten staan
  13. Schep de penne in een kom en voeg de tomaten en komkommer toe, roer door elkaar
  14. Voeg nu het sausje toe en roer alles goed door elkaar
  15. Als laatste bestrooien met een paar blaadjes verse basilicum



Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt