4 x Stamppot

Cake met kersenvulling en glazuur

MATERIAAL:
  • Cakevorm van 28 cm
  • Mixer met garden
INGREDIƋNTEN:
  • 1 pak Koopmans fijne cake
  • 150 gr roomboter of margarine
  • 4 eieren middelgroot
  • 50 ml melk (4 eetlepels)
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • 1 zakje glazuur
  • alles op kamertemperatuur
BEREIDING:
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm voor
  • Spray de binnenkant van de cakevorm met bakspray
  • Klop de boter in een beslagkom met de mixer zacht en romig
  • Voeg de cakemix, melk en eieren in ƩƩn keer toe
  • Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel
  • Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag
  • Doe het beslag in de cakevorm
  • Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Heteluchtoven 150℃, Elektrische oven 160℃, Gasoven stand 2-3
  • Laat op een rooster goed afkoelen
  • Snijd de cake in de lengte door
  • Bedek de onderste helft met een laag kersenvlaaivulling
  • Zet de bovenste helft op de onderste besmeerde helft
  • Verwarm het zakje glazuur in kokend water gedurende vijf minuten en bedek de bovenkant van de cake met het glazuur



Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt