Bastogne-roomkaas mousse met ijs, karamel en decoratiehoorntjes
- 455 gr bastognekoeken
- 875 ml verse slagroom
- 70 gr kristalsuiker
- 1¾ tl vanillearoma
- ½ tl zout
- 437 gr roomkaas
- 3½ el karameldessertsaus
- Een doos vanille- of karamelijs om bolletjes van te maken
- Decoratiehoorntjes (voor elk schaaltje één. Ik kocht ze bij Intratuin)
BEREIDING:
-
Koek bereiden
Maal de helft van de bastognekoeken fijn in de keukenmachine of blender.
Breek de andere helft in grove stukjes. -
Room kloppen
Klop in een ruime kom de slagroom samen met de suiker, vanillearoma en het zout tot net niet stijf. -
Roomkaas mengen
Roer de roomkaas los in een aparte kom.
Mix deze ongeveer 1 minuut door de slagroom tot een gladde mousse. -
Koek toevoegen
Spatel de grove bastognestukjes door de mousse. -
Serveren voorbereiden
Verdeel de mousse over de schaaltjes.
Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
AFWERKING (vlak voor serveren)
- Leg op elk schaaltje één bolletje ijs bovenop de mousse.
- Verdeel de karamelsaus over het ijs.
- Steek in elk bolletje ijs één decoratiehoorntje.
- Serveer direct.
TIPS
- Steek de hoorntjes pas op het laatst in het dessert zodat ze knapperig blijven.
- Gebruik geen warme karamelsaus om smelten te voorkomen.
- Serveer direct na opmaken voor het mooiste resultaat.
