Bastogne-roomkaas mousse met ijs, karamel en decoratiehoorntjes


INGREDIËNTEN:
  • 455 gr bastognekoeken
  • 875 ml verse slagroom
  • 70 gr kristalsuiker
  • 1¾ tl vanillearoma
  • ½ tl zout
  • 437 gr roomkaas
  • 3½ el karameldessertsaus
  • Een doos vanille- of karamelijs om bolletjes van te maken
  • Decoratiehoorntjes (voor elk schaaltje één. Ik kocht ze bij Intratuin)
BEREIDING:
  1. Koek bereiden
    Maal de helft van de bastognekoeken fijn in de keukenmachine of blender.
    Breek de andere helft in grove stukjes.

  2. Room kloppen
    Klop in een ruime kom de slagroom samen met de suiker, vanillearoma en het zout tot net niet stijf.

  3. Roomkaas mengen
    Roer de roomkaas los in een aparte kom.
    Mix deze ongeveer 1 minuut door de slagroom tot een gladde mousse.

  4. Koek toevoegen
    Spatel de grove bastognestukjes door de mousse.

  5. Serveren voorbereiden
    Verdeel de mousse over de schaaltjes.
    Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

AFWERKING (vlak voor serveren)
  1. Leg op elk schaaltje één bolletje ijs bovenop de mousse.
  2. Verdeel de karamelsaus over het ijs.
  3. Steek in elk bolletje ijs één decoratiehoorntje.
  4. Serveer direct.
TIPS
  • Steek de hoorntjes pas op het laatst in het dessert zodat ze knapperig blijven.
  • Gebruik geen warme karamelsaus om smelten te voorkomen.
  • Serveer direct na opmaken voor het mooiste resultaat.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt