Boerenkool stamppot



INGREDIËNTEN:
- voor een grote pan boerenkool, met boerenkool uit een pot -
  • 2 kilo kruimige aardappelen
  • 2 potten boerenkool 
  • 2 uien
  • kerrie, zout, peper
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 rookworst
  • mayonaise of basis slasaus
  • koffiemelk (of gewone melk)
  • jus voor stamppot (zakje)
BEREIDING:
  1. Schil 2 kilo aardappelen en doe ze in een grote pan met 2/3 water, voeg daat 3 bouillonblokjes aan toe, zo trekt de bouillonsmaak wat in de aardappelen
  2. Snipper 2 uien
  3. Fruit de uien in een wok of koekenpan
  4. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp je ze fijn met de stamper.
  5. Voeg de uien toe en roer door elkaar
  6. Voeg een flinke scheut koffiemelk toe, een scheutje slasaus, kerrie, zout en peper en roer door elkaar. Koffiemelk maakt de puree nog romiger. Natuurlijk kan je ook gewone melk gebruiken.
  7. Roerbak de boerenkool warm
  8. Voeg nu de boerenkool toe en roer goed door elkaar
  9. Maak nu jus apart en serveer met een rookworst
.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt