Boerenkool stamppot
INGREDIËNTEN:
- voor een grote pan boerenkool, met boerenkool uit een pot -
- voor een grote pan boerenkool, met boerenkool uit een pot -
- 2 kilo kruimige aardappelen
- 2 potten boerenkool
- 2 uien
- kerrie, zout, peper
- 3 bouillonblokjes
- 1 rookworst
- mayonaise of basis slasaus
- koffiemelk (of gewone melk)
- jus voor stamppot (zakje)
- Schil 2 kilo aardappelen en doe ze in een grote pan met 2/3 water, voeg daat 3 bouillonblokjes aan toe, zo trekt de bouillonsmaak wat in de aardappelen
- Snipper 2 uien
- Fruit de uien in een wok of koekenpan
- Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp je ze fijn met de stamper.
- Voeg de uien toe en roer door elkaar
- Voeg een flinke scheut koffiemelk toe, een scheutje slasaus, kerrie, zout en peper en roer door elkaar. Koffiemelk maakt de puree nog romiger. Natuurlijk kan je ook gewone melk gebruiken.
- Roerbak de boerenkool warm
- Voeg nu de boerenkool toe en roer goed door elkaar
- Maak nu jus apart en serveer met een rookworst
.
