4 x Stamppot

Boerenkool stamppot



INGREDIËNTEN:
- voor een hele grote pan, zodat je nog een deel kan bewaren -
  • 2,5 kilo kruimige aardappelen
  • 2 potten boerenkool of verse boerenkool
  • 2 uien
  • kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje
  • mosterd
  • 1 rookworst
  • mayonaise of basis slasaus
  • jus
BEREIDING:
  1. Schil 2.5 kg aardappelen en doe ze in een grote pan met 2/3 water
  2. Snipper 2 uien
  3. Bak ze met een beetje kerriepoeder
  4. Als ze zijn gebakken doe je de boerenkool eroverheen, dus in dezelfde pan op de uien, en roer dit door elkaar.
  5. Voeg een bouillonblokje toe en 3 theelepels mosterd
  6. Roer door elkaar
  7. Laat even doorkoken op laag vuur
  8. Kook intussen de aardappelen gaar
  9. Als de aardappelen gaar zijn, pureren.
  10. Voeg een klein beetje mayonaise of slasaus toe aan de aardappelpuree en zout en peper en kerriepoeder
  11. Voeg nu de boerenkool toe en roer goed door elkaar
  12. Maak nu jus apart en serveer met een rookworst
.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt