Boerenkool stamppot
INGREDIËNTEN:
- voor een hele grote pan, zodat je nog een deel kan bewaren -
- voor een hele grote pan, zodat je nog een deel kan bewaren -
- 2,5 kilo kruimige aardappelen
- 2 potten boerenkool of verse boerenkool
- 2 uien
- kerriepoeder
- 1 bouillonblokje
- mosterd
- 1 rookworst
- mayonaise of basis slasaus
- jus
- Schil 2.5 kg aardappelen en doe ze in een grote pan met 2/3 water
- Snipper 2 uien
- Bak ze met een beetje kerriepoeder
- Als ze zijn gebakken doe je de boerenkool eroverheen, dus in dezelfde pan op de uien, en roer dit door elkaar.
- Voeg een bouillonblokje toe en 3 theelepels mosterd
- Roer door elkaar
- Laat even doorkoken op laag vuur
- Kook intussen de aardappelen gaar
- Als de aardappelen gaar zijn, pureren.
- Voeg een klein beetje mayonaise of slasaus toe aan de aardappelpuree en zout en peper en kerriepoeder
- Voeg nu de boerenkool toe en roer goed door elkaar
- Maak nu jus apart en serveer met een rookworst
.