Je kent waarschijnlijk de zoutmolen en de pepermolen, maar ken je ook de kruidenmolen? De perfecte oplossing om verse kruiden als rozemarijn, dille en munt te malen.
INGREDIËNTEN: 1 pot asperges 1 kleine ui 10 cm prei 25 gr boter 25 gr bloem 100 ml room ½ liter water blokje groentenbouillon 1 eierdooier 100 gr gesneden ham* witte peper en nootmuskaat wat verse peterselie, bieslook of tuinkers voor de garnering * voor een niet-vegetarische versie voeg je deze ham toe BEREIDING: Snipper de ui en snijd de prei in dunne ringen Laat de asperges uitlekken, bewaar het vocht Vul het vocht aan met het water tot 600 ml Snijd de kopjes van de asperges en zet deze apart. Snijd de asperges in stukjes Voor de niet-vegetarische versie snijd je de ham in kleine vierkantjes Smelt de boter in een pan en smoor hierin de ui met de prei tot de ui glazig is Voeg de bloem toe en roer goed door en laat 1 minuut garen. Blus af met het vocht van de asperges en het water. Roer goed om klontjes te voorkomen Voeg het bouillonblokje toe Voeg de aspergesteeltjes toe (in stukjes) en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje garen Gebruik een staafmixer om er...
INGREDIËNTEN: Voor de meringues: 6 eiwitten 300 gr fijne suiker 1 el maïszetmeel 1 el azijn Voor de afwerking: 50gr poedersuiker 400 ml Griekse yoghurt 300 gr frambozen verse takjes munt 50 gr pistachenoten. Is er iemand allergisch voor noten vervang dan voor geroosterde pijnboompitten met een snufje zout. Pijnboompitten vallen niet onder noten maar onder zaden. Bij twijfel gewoon weglaten. BEREIDING: Verwarm de oven voor op 70°C onder- en bovenwarmte. Start met het eiwitbeslag. Zorg ervoor dat alle materialen (kom, klopper...) vetvrij zijn, door ze met keukenpapier en een scheutje azijn schoon te maken. Splits de eieren en hou enkel de eiwitten. De dooiers kun je voor iets anders gebruiken. Doe de eiwitten in een kom met een beetje suiker. Mix schuimig en klop dan de rest van de suiker er lepel per lepel door. Klop de eiwitten tot de suiker helemaal is opgelost en het eiwit mooie stevige pieken vormt en glanst. Meng het maïszetmeel met de lepel azijn en schep dit heel voor- zichtig d...