Piz­za met Hol­land­se gei­ten­kaas en as­per­ge­tips



INGREDIËNTEN:
  • 100 g groene aspergetips
  • 2 koelverse steenoven pizzabodems
  • 150 g Hollandse geitenkaas (belegen geraspt)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • versgemalen zwarte peper
BEREIDEN:
  1. Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en kook ze in weinig water met zout in 1-2 minuten beetgaar.
  2. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  3. Verdeel de aspergetips over de pizzabodems.
  4. Strooi er de geitenkaas en oregano over en bewaar de pizza's afgedekt in de koelkast.
  5. Leg de pizza's op een ingevet rooster boven een matig heet vuur en dek de pizza's losjes af met aluminiumfolie of zet het deksel op de barbecue.
  6. Bak de pizza's in 8-10 minuten krokant.
  7. Druppel de olie over de pizza's, maal er een beetje peper boven en snijd de pizza's in punten.
Tip:
Vervang de geitenkaas eens door dunne plakjes gorgonzola of mozzarella.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt