Turkse Pizza (lahmacun)


 INGREDIËNTEN:
Saus:
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 grote tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes verse koriander
  • 50 ml water
  • peper en zout
Vulling:
  • 1 rode paprika
  • 100 gram ijsbergsla

BEREIDING:

Saus:
  1. Verwarm de oven voor op 230°
  2. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en chilipeper
  3. Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze in gelijkmatige stukken
  4. Doe alle ingrediënten (behalve het vegetarische gehakt) voor de saus in een blender
  5. Mix het geheel tot een gelijkmatig mengsel, voeg hierna het vegetarisch gehakt toe
  6. Strijk de saus over de uitgerolde deegplakken
  7. Plaats twee deegplakken op een met bakpapier bedekte bakplaat
  8. Bak de pizza's gedurende 5-6 minuten in de hete oven van 230°
  9. Herhaal dit voor alle pizza's
Afwerking + Vulling:
  1. Rol de pizza's op en leg ze in een ovenschaal en zet de hete oven uit
  2. Plaats ze vervolgens in de oven om warm te houden
  3. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij hem in dunne reepjes
  4. Bak de paprikareepjes even in een koekenpan gaar
  5. Haal de pizza's uit de oven, rol ze even open en verdeel er de ijsbergsla en paprikareepjes
  6. Rol ze opnieuw op en serveer warm


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt