Arnhemse Meisjes
MATERIALEN:
- Ronde uitsteker, doorsnede ongeveer 4 cm
- Deegroller
- Bakpapier
INGREDIĆNTEN:
- 150 gr bladerdeeg
- 100 gr suiker
BEREIDING:
- Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 15 x 25 cm met dikte van een halve cm. Als je diepvriesbladerdeeg gebruikt leg dan 5 ontdooide plakjes op elkaar en rol uit.
- Neem de ronde uitsteekvorm of als je die niet hebt een kopje of een glas en steek rondjes uit het bladerdeeg met een doorsnede van 4 cm
- Leg wat suiker in een hoop op je werkblad en leg hier de rondjes bladerdeeg in zodat er suiker aan de onderkant komt
- Rol ieder rondje in de suiker aan met de deegroller zodat er een ovale vorm ontstaat
- Strooi suiker over de bovenkanten
- Leg de Arnhemse meisjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Laat ze nu een half uur rusten
- Verwarm de laatste 10 minuten van de rustperiode de oven vast voor op 180℃
- Bak de Arnhemse meisjes in 25 minuten gaar