4 x Stamppot

Arnhemse Meisjes

MATERIALEN:
  • Ronde uitsteker, doorsnede ongeveer 4 cm
  • Deegroller
  • Bakpapier
INGREDIƋNTEN:
  • 150 gr bladerdeeg
  • 100 gr suiker
BEREIDING:
  • Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 15 x 25 cm met dikte van een halve cm. Als je diepvriesbladerdeeg gebruikt leg dan 5 ontdooide plakjes op elkaar en rol uit.
  • Neem de ronde uitsteekvorm of als je die niet hebt een kopje of een glas en steek rondjes uit het bladerdeeg met een doorsnede van 4 cm
  • Leg wat suiker in een hoop op je werkblad en leg hier de rondjes bladerdeeg in zodat er suiker aan de onderkant komt
  • Rol ieder rondje in de suiker aan met de deegroller zodat er een ovale vorm ontstaat
  • Strooi suiker over de bovenkanten
  • Leg de Arnhemse meisjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Laat ze nu een half uur rusten
  • Verwarm de laatste 10 minuten van de rustperiode de oven vast voor op 180℃
  • Bak de Arnhemse meisjes in 25 minuten gaar



Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt