Lemoncurd / en varianten Limoencurd, Perencurd, Sinaasappelcurd
INGREDIĆNTEN:
rasp van 2 grote citroenen
sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
200 gram fijne kristalsuiker
125 gram ongezouten roomboter
2 eieren (geklutst)
2 velletjes gelatine
BEREIDING:
- Rasp de citroenen om citroenrasp te krijgen
- Pers ze vervolgens uit voor het sap.
- Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
- Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een au bain marie pannetje (dus nog niet het sap).
- Zet het vuur niet te hoog.
- Laat de ingrediƫnten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
- Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe.
- Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt.
- Voeg een blaadje gelatine toe en blijf roeren.
- Voeg (zonodig) een tweede blaadje toe.
- Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed.