4 x Stamppot

Lemoncurd / en varianten Limoencurd, Perencurd, Sinaasappelcurd


INGREDIƋNTEN
:

rasp van 2 grote citroenen
sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
200 gram fijne kristalsuiker
125 gram ongezouten roomboter
2 eieren (geklutst)
2 velletjes gelatine

BEREIDING:
  1. Rasp de citroenen om citroenrasp te krijgen
  2. Pers ze vervolgens uit voor het sap.
  3. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
  4. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een au bain marie pannetje (dus nog niet het sap).
  5. Zet het vuur niet te hoog.
  6. Laat de ingrediƫnten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  7. Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. 
  8. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt.
  9. Voeg een blaadje gelatine toe en blijf roeren.
  10. Voeg (zonodig) een tweede blaadje toe.
  11. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed.
Tip: Vervang de citroenrasp en het citroensap eens voor limoenrasp en limoensap. Of vervang het citroenrasp en citroensap voor perensap van De Perelaere (100% puur perensap, AH. Geen rasp nodig) of voor sinasappelsap om lemoncurd varianten te maken.


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt