4 x Stamppot

Amsterdamse uitjes maken


INGREDIƋNTEN
:|

250 g sjalotjes
250 ml witte wijn
250 ml appelciderazijn
6 takjes saffraan
1 laurierblaadje
1 tl mosterdzaadjes
2 el suiker
snufje zout

BEREIDING:
  1. Doe de uitjes in een grote kom en giet er kokend water overheen.
  2. Laat de uitjes een minuut onder water staan en giet ze af
  3. Als ze afgekoeld zijn, pel dan de schil eraf en stop ze in een pot.
  4. Meng de azijnen en kruiden in een pan en breng het mengsel aan de kook.
  5. Als het kookt, verwijder de pan dan meteen van het vuur en giet de hete azijn over de uitjes in de pot.
  6. Laat de azijn afkoelen en sluit daarna de pot goed af.
  7. Zet de uitjes 3 weken in de koelkast voordat je ze gaat eten.
  8. Ze blijven zes maanden houdbaar in de koelkast.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt