4 x Stamppot

Basisrecept pannenkoeken




INGREDIËNTEN:
  • 300 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 30 g ongezouten roomboter
BEREIDING:
  • Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
  • Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
  • Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. 
  • Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
  • Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin.
  • Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min.
  • Herhaal met de rest van het beslag.
  • Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

Combinatietip: Je kunt een snufje kaneel toevoegen aan het beslag.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt