Bruine bonen stamppot
INGREDIËNTEN:
- 1 kilo (kruimige) aardappels
- 500 gram bruine bonen (uit blik of pot)
- Zout en peter
- Kerriepoeder
- Kloddertje slasaus naturel
- 75 gram margarine
- Pakje jus of kant en klare jus in kuipjes
- Eventueel augurken en peterselie
BEREIDING:
- Schil de aardappels en kook deze in een ruime hoeveelheid water.
- Kook ondertussen de bruine bonen uit blik in een andere pan.
- Giet de aardappelen af, en stamp ze.
- Voeg wat melk toe, wat slasaus en roer door elkaar tot een puree.
- Kruid het met de zout, peper en kerriepoeder.
- Giet de bruine bonen af en roer ze door de puree heen.
- Om er een smeuïg geheel van te maken voeg je een klont boter toe.
- Maak de jus uit het pakje of warm de jus uit het kuipje op.
- Schep op de borden, maak een kuiltje in de stamppot op elk bord en giet er wat jus in.
- Bij de stamppot is het lekker om augurken te serveren. Bestrooi de stamppot eventueel met wat peterselie.