Chocolademousse zonder ei
INGREDIËNTEN:
Voor 4 personen
100 mlhalfvolle melk
150 gpure chocolade
200 mlverse slagroom
50 gwitte basterdsuiker
BEREIDING:
- Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht.
- Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die op de pan past.
- Breek de repen chocolade erboven in stukjes.
- Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten.
- Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen.
- Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten.
- Roer het mengsel regelmatig door.
- Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker.
- Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade.
- Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
- Verdeel de mousse over de schotels.
- Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.