4 x Stamppot

Chocolademousse zonder ei


INGREDIËNTEN:
Voor 4 personen

100 mlhalfvolle melk
150 gpure chocolade
200 mlverse slagroom
50 gwitte basterdsuiker

BEREIDING:
  • Breng in een pan het water aan de kook en draai het vuur zacht.
  • Verwarm de melk en giet in een hittebestendige kom die op de pan past.
  • Breek de repen chocolade erboven in stukjes.
  • Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten.
  • Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen.
  • Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten.
  • Roer het mengsel regelmatig door.
  • Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker.
  • Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade.
  • Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Verdeel de mousse over de schotels.
  • Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt