Eenpanspasta met herfstgroenten
INGREDIËNTEN:
2 personen
Serveertip: Lekker met Parmezaanse kaas.
2 personen
- 100 g winterpeen
- 1 grote ui
- 10 g verse Italiaanse kruidenmix
- 1 el milde olijfolie
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 250 ml Blue Band finesse voor koken
- 1 groentebouillontablet
- 150 g macaroni grande
- 250 ml water
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Halveer de peen in de lengte en snijd in halve plakjes van een ½ cm dik.
- Ris de blaadjes van 2 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd 5 salieblaadjes uit het bakje fijn (per 2 personen).
- Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tijm, fijngesneden salie en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de kookroom, bouillontablet, macaroni en het water toe, roer goed door.
- Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken.
- Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken.
- Roer regelmatig en breng op smaak met peper.
- Verdeel de macaroni over de borden en verdeel er 4 blaadjes salie over (per 2 personen).
Serveertip: Lekker met Parmezaanse kaas.
