Een­pan­s­pas­ta met herfst­groen­ten



INGREDIËNTEN:
2 personen
  • 100 g winterpeen
  • 1 grote ui
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g koelverse pompoenstukjes
  • 250 ml Blue Band finesse voor koken
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 g macaroni grande
  • 250 ml water
BEREIDING:
  1. Snijd de ui in dunne halve ringen.
  2. Halveer de peen in de lengte en snijd in halve plakjes van een ½ cm dik.
  3. Ris de blaadjes van 2 takjes tijm uit het bakje Italiaanse kruidenmix en snijd 5 salieblaadjes uit het bakje fijn (per 2 personen).
  4. Verhit de olie in de hapjespan of wok en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur.
  5. Voeg de tijm, fijngesneden salie en pompoenstukjes toe en bak 2 min. mee.
  6. Voeg de kookroom, bouillontablet, macaroni en het water toe, roer goed door.
  7. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes koken.
  8. Neem de deksel van de pan en laat nog 5 min. koken.
  9. Roer regelmatig en breng op smaak met peper.
  10. Verdeel de macaroni over de borden en verdeel er 4 blaadjes salie over (per 2 personen).

Serveertip: Lekker met Parmezaanse kaas.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt