Luikse wafels
INGREDIËNTEN:
- 100 g ongezouten roomboter
- 40 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 1 middelgroot ei
- 4 el halfvolle melk
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 100 g bruine kandijsuiker
- 1 el traditionele olijfolie
BEREIDING:
Combinatietip: Lekker met ingemaakte zoete kersen.
- Roer de boter met suiker, vanillesuiker en wat zout schuimig.
- Meng het ei en de melk erdoor.
- Zeef het bakmeel boven een kom.
- Voeg het bakmeel beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed met de kandijsuiker tot deeg. Vorm bolletjes van de deeg.
- Vet het wafelijzer in en laat (op middelhoge temperatuur) heet worden.
- Leg een deegbolletje in het midden van het wafelijzer en doe dicht.
- Bak de wafel in ca. 1 ½ min. bruin.
- Bak de rest van de wafels op dezelfde wijze.
- Vet de ijzer tussentijds in met olie.
Combinatietip: Lekker met ingemaakte zoete kersen.
