Prui­men met ri­cot­ta en ijs


INGREDIËNTEN
:

6 el ricotta
1 el suiker
2 el amaretto (Gall&Gall)
8 cantuccinikoekjes (verkruimeld)
8 pruimen (of abrikozen)
4 bolletjes kaneelijs

Keukenspullen
ovenschaal

BEREIDING:
  1. Roer de ricotta, suiker, likeur en helft van de koekkruimels door elkaar.
  2. Halveer de pruimen en verwijder de pit.
  3. Leg de pruimen op de bolle kant in de ovenschaal.
  4. Verdeel de ricotta over de pruimen en strooi de resterende koekkruimels erover.
  5. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  6. Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en bak de pruimen in ca. 20 min. goudbruin.
  7. Verdeel de pruimen over 4 bordjes en schep een bol ijs ernaast.

Printer icoon
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt