4 x Stamppot

Zomerse kaasfondue


INGREDIËNTEN:
  • 4 personen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 bosuitjes
  • 300 g zachtbelegen boerenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 el maizena
  • 3 el slagroom (vloeibaar)
  • zout en peper
BEREIDING:
  1. Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden.
  2. De paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  3. De bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  4. Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen.
  5. De knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen.
  6. De wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
  7. Kaas toevoegen en al roerende laten smelten.
  8. In een kommetje de maizena en slagroom tot een glad papje roeren.
  9. Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat.
  10. De fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren.
  11. Op smaak brengen met zout en peper.
  12. Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten.
  13. Serveren met stokbrood en groene salade.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt