Andijviestamppot met spekjes
INGREDIËNTEN:
- 600 gr kruimige aardappels
- 400 gr andijvie
- 100 ml melk
- Klont boter
- peper en zout
- 250 gr spekjes
- 1 ui
- Eventueel voor wat frisheid: 2 tomaten
BEREIDING:
- Kook de aardappels gaar in 15 tot 20 minuten.
- Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, klontje boter, snuf peper en eventueel zout.
- Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is.
- Voeg eventueel als je wat frisheid wilt 2 tomaten in blokjes gesneden toe.
- Laat nog een paar min. zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt.
- Schep als laatste de spekjes en ui erdoor of erover.