Jacket Potatoes met bonen en kaas
INGREDIËNTEN:
- Twee grote kruimige aardappels, ca. 250 gram per stuk
- Blikje witte bonen in tomatensaus (ca. 400 gram)
- 50 gram geraspte jonge kaas
- Ongeveer ¼ tl Italiaanse kruiden
- 100 gram verse (cherry)tomaten, in stukjes
- 1 el olijfolie
- ¼ tl zout
- takje verse peterselie
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verwijder eventuele ogen e.d. uit de aardappels en borstel of was ze goed schoon onder stromend water. Niet schillen. Dep ze vervolgens droog en wrijf ze daarna in met de olijfolie en dan het zout.
- Prik met een mesje of vork rondom een paar gaten in de aardappels, snijd ze gekruisd ietsje in.
- Leg ze in het midden van de oven op een rooster gedurende 45 tot 60 minuten totdat ze zacht zijn – je moet er met een mesje gemakkelijk in kunnen prikken.
- Was ondertussen de tomaten en snijdt in stukjes.
- Verwarm de witte bonen in tomatensaus samen met de stukjes tomaat.
- Leg de gare aardappels uit de oven op een bord. Trek voorzichtig de delen een beetje uit elkaar zodat er ruimte voor de vulling ontstaat.
- Schenk de witte bonen in tomatensaus en verse stukjes tomaat over de jacket potatoes. Bestrooi ze dan met de geraspte kaas en besprenkel met de Italiaanse kruiden. Gerneer met het takje peterselie.