Kartoffelsalade Noord-Duitse stijl


INGREDIËNTEN:
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3 grote augurken (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 appels (bijv. Jonagold of Elstar), geschild en in kleine blokjes
  • 3 hardgekookte eieren, in stukjes gesneden
  • 150 g mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt 
  • 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of bieslook, fijngehakt (optioneel)
BEREIDING:
  1. Kook de aardappelen met schil gaar in water met zout (20-25 min). Giet af en laat iets afkoelen. Pel de aardappelen en snijd ze in plakjes of blokjes.
  2. Meng in een grote kom de mayonaise, yoghurt, mosterd, suiker, zout en peper goed door elkaar.
  3. Voeg de gesneden aardappelen, augurken, appel, ui en eieren toe aan de dressing. Meng voorzichtig zodat alles goed bedekt is, maar de aardappelen niet te veel breken.
  4. Zet de salade minstens 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en de salade lekker fris wordt.
  5. Bestrooi met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak.



TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt