Kartoffelsalade Noord-Duitse stijl
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 3 grote augurken (in kleine blokjes gesneden)
- 2 appels (bijv. Jonagold of Elstar), geschild en in kleine blokjes
- 3 hardgekookte eieren, in stukjes gesneden
- 150 g mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 kleine ui, heel fijn gesnipperd
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of bieslook, fijngehakt (optioneel)
BEREIDING:
- Kook de aardappelen met schil gaar in water met zout (20-25 min). Giet af en laat iets afkoelen. Pel de aardappelen en snijd ze in plakjes of blokjes.
- Meng in een grote kom de mayonaise, yoghurt, mosterd, suiker, zout en peper goed door elkaar.
- Voeg de gesneden aardappelen, augurken, appel, ui en eieren toe aan de dressing. Meng voorzichtig zodat alles goed bedekt is, maar de aardappelen niet te veel breken.
- Zet de salade minstens 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken en de salade lekker fris wordt.
- Bestrooi met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak.
