4 x Stamppot

Oliebollen uit de airfryer


INGREDIËNTEN:
  • 250 g bloem
  • 7 g droge gist (in een verpakkinkje van een paar zakjes bij de bakspullen, net als de zakjes vanillesuiker of bakpoeder)
  • 150 ml lauwwarme melk
  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel (optioneel)
  • 100 g krenten of rozijnen (optioneel)
  • 1 appel (geschild en in kleine blokjes gesneden, optioneel)
  • bakspray of olie (om in te vetten)
  • poedersuiker (voor de garnering)
  • vanilleextract
BEREIDING:
  1. Meng de bloem, droge gist, suiker, en een snufje zout in een grote kom.
  2. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet de lauwwarme melk erin. Voeg het ei toe.
  3. Roer alles goed door met een garde of mixer tot een glad beslag.
  4. Voeg de kaneel, krenten, rozijnen, appelstukjes en wat vanilleextract toe aan het beslag en meng dit goed door.
  5. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.
  6. Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  7. Vet je handen licht in met olie en vorm kleine bollen van het beslag. Spray de bollen licht in met bakspray en plaats ze in de mand van de airfryer. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak de oliebollen gedurende 8-10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  8. Haal de oliebollen uit de airfryer en laat ze even afkoelen op een rooster.
  9. Bestrooi de oliebollen met poedersuiker en serveer ze warm.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt