4 x Stamppot

Lentesalade met Parmezaan vinaigrette


INGREDIËNTEN:

  • 200 g tuinbonen
  • 100 g tuinerwtjes
  • 100 g peultjes, topjes eraf
  • 100 g sugarsnaps
  • ½ lente-ui, in reepjes
  • 100 g erwtenscheuten
  • 100 g waterkers, uiteinden eraf
  • handjevol muntblaadjes, fijngesneden
  • handjevol bladpeterselie, fijngesneden
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 10 g Parmezaan, geraspt
Voor de Parmezaan vinaigrette:
  1. 2 el wittewijnazijn
  2. 1-2 tenen knoflook, fijngesneden
  3. 1 tl dijonmosterd
  4. 60 ml extra vergine olijfolie
  5. 25 g Parmezaan, geraspt


BEREIDING:
  1. Klop de ingrediënten voor de vinaigrette met een vork door elkaar.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een pan water aan de kook,
  4. Voeg de gedopte tuinbonen toe, breng weer aan de kook en kook 2 tot 4 minuten, afhankelijk van de grootte, tot ze niet meer kalkachtig zijn vanbinnen.
  5. Schep ze in een kom en zet opzij.
  6. Laat de tuinerwtjes in het kokende water vallen en kook ze 4 minuten, zowel vers als uit de vriezer.
  7. Doe de peultjes en sugarsnaps in een metalen vergiet in de gootsteen en schenk het kokende water en de erwtjes erover, zodat de groenten geblancheerd worden.
  8. Zijn de tuinbonen genoeg afgekoeld, knijp ze dan uit hun velletjes door ze tegen en door het scheurtje te duwen. Zet opzij.
  9. Klop de vinaigrette nog een keer snel door en schep de groenten erdoor.
  10. Schep de lente-ui, erwtenscheuten, waterkers, munt- en bladpeterselie- blaadjes vlak voordat je gaat eten erdoor.
  11. Dien warm op, of op kamertemperatuur.
  12. Rasp er luchtig wat kaas over en maak af met gemalen peper.


Credits:

Kookboek: Een ode aan salades
Recept: Alice Zaslavsky
Fotograaf: Rochelle Eagle
Uitgever: GoodCook
Prijs: € 29,95



Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt