Zelf frieten maken in de airfryer



INGREDIËNTEN:

  • 1 kilo iets kruimige aardappelen (Bintje of Agria is heel geschikt)
  • 1 el zonnebloemolie
  • Zout
BEREIDING:
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 0,5 tot 1 cm. Snijd deze plakker weer in repen van 0,5 tot 1 cm. De dikte is hoe je het zelf het beste vindt. * 
  2. Spoel de rauwe frieten af onder de kraan, dit doe je om overtollig zetmeel kwijt te raken waardoor ze straks knapperiger worden.
  3. Leg ze in een kom met koud water en laat zo een half uurtje staan. Giet ze daarna af en dep ze droog met keukenpapier.
  4. Doe de frieten in het mandje van de airfryer en laat ze 10 minuten garen op 120 graden. (Of zo laag als je airfryer kan, mijn airfryer kan niet lager dan 130).
  5. Haal de frieten uit het mandje en doe ze in een schone droge kom. Voeg 1 el zonnebloemolie to en schud de kom even zodat alle frietjes bedekt zijn met olie.
  6. Doe de frieten weer terug in de airfryer en gaar ze nu gedurende 15 tot 20 minuten op 180 graden. Als je dikkere frieten hebt gesneden moeten ze wat langer.
  7. Bestrooi de frieten voor het serveren met zout.

    * Je hoeft de aardappelen niet persé te schillen, ze kunnen ook met de schil gemaakt worden.


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt