Chocolade yoghurt
- 200 gr pure chocolade waarvan de helft in stukken
- 800 ml volle melk
- 20 gr maïzena
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr volle yoghurt
- 250 ml water
- 30 ml citroensap
BEREIDING:
- Doe 800 ml melk, 250 ml water, 100 g van de chocolade (gesmolten of in stukjes), 20 g maïzena en 100 g basterdsuiker in een pan.
- Verwarm al roerend op laag tot middelhoog vuur.
- Laat het mengsel langzaam indikken (ongeveer 5–10 minuten), blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt.
- Als het een mooie, dikke chocoladevla is: haal van het vuur.
- Afkoelen: Laat de chocoladevla iets afkoelen tot lauw (niet heet!).
- Yoghurt en citroensap toevoegen:
- Roer nu de 100 g yoghurt en 30 ml citroensap erdoor.
- Meng goed tot alles egaal is.
- Afwerken: Hak de overige 100 g pure chocolade in kleine stukjes en roer die op het eind door het mengsel voor een bite (optioneel).
- Giet in glaasjes of een schaal en zet in de koelkast.
- Koelen: Laat minstens 3 uur koelen, liefst langer. De yoghurt en citroen geven een fris zuurtje, de vla-achtige basis maakt het romig.
.png)