Chocolade yoghurt



INGREDIËNTEN:
  • 200 gr pure chocolade waarvan de helft in stukken
  • 800 ml volle melk
  • 20 gr maïzena
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 100 gr volle yoghurt
  • 250 ml water
  • 30 ml citroensap
BEREIDING:
  1. Doe 800 ml melk, 250 ml water, 100 g van de chocolade (gesmolten of in stukjes), 20 g maïzena en 100 g basterdsuiker in een pan.
  2. Verwarm al roerend op laag tot middelhoog vuur.
  3. Laat het mengsel langzaam indikken (ongeveer 5–10 minuten), blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt.
  4. Als het een mooie, dikke chocoladevla is: haal van het vuur.
  5. Afkoelen: Laat de chocoladevla iets afkoelen tot lauw (niet heet!).
  6. Yoghurt en citroensap toevoegen:
  7. Roer nu de 100 g yoghurt en 30 ml citroensap erdoor.
  8. Meng goed tot alles egaal is.
  9. Afwerken: Hak de overige 100 g pure chocolade in kleine stukjes en roer die op het eind door het mengsel voor een bite (optioneel).
  10. Giet in glaasjes of een schaal en zet in de koelkast.
  11. Koelen: Laat minstens 3 uur koelen, liefst langer. De yoghurt en citroen geven een fris zuurtje, de vla-achtige basis maakt het romig.
Printer icoon
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt