4 x Stamppot

Gestapelde American Pancakes



INGREDIËNTEN:

          Voor de pancakes:
  • 200 g bloem
  • 1 el suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda (zuiveringszout)
  • 1/4 tl zout
  • 250 ml karnemelk (of melk + 1 el citroensap)
  • 1 ei
  • 30 g gesmolten boter
  • 1 tl vanille-extract

    Voor de karamelsaus:

  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g boter
  • 100 ml slagroom
  • Snufje zout (optioneel voor salted caramel)

    Voor de topping:

  • Handvol aardbeien (in stukjes)
  • Handvol gehakte walnoten
  • Poedersuiker
  • Muntblaadjes
  • Slagroom of mascarpone-room
BEREIDING:

          De pannenkoekjes:
  1. Meng de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout) in een kom.
  2. Klop in een andere kom het ei los met de karnemelk, vanille en gesmolten boter.
  3. Voeg nat bij droog en meng kort (niet te lang — wat klontjes is oké).
  4. Bak op middelhoog vuur pannenkoekjes in een ingevette pan tot ze luchtig en goudbruin zijn.

    De karamelsaus:

  5. Verhit suiker in een pan op middelhoog vuur zonder roeren tot het smelt en amberkleurig wordt.
  6. Voeg de boter toe, roer tot gesmolten.
  7. Giet de slagroom erbij (voorzichtig — het kan bruisen) en laat nog 1 minuut koken.
  8. Laat iets afkoelen.
          Serveren:
  1. Stapel de pancakes
  2. Giet warme karamelsaus erover
  3. Werk af met aardbeien, noten, poedersuiker en een muntblaadje
  4. Serveer met slagroom of mascarpone-room ernaast

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt