Gestapelde American Pancakes
INGREDIËNTEN:
Voor de pancakes:
Voor de pancakes:
- 200 g bloem
- 1 el suiker
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda (zuiveringszout)
- 1/4 tl zout
- 250 ml karnemelk (of melk + 1 el citroensap)
- 1 ei
- 30 g gesmolten boter
- 1 tl vanille-extract
Voor de karamelsaus: - 100 g kristalsuiker
- 50 g boter
- 100 ml slagroom
- Snufje zout (optioneel voor salted caramel)
Voor de topping: - Handvol aardbeien (in stukjes)
- Handvol gehakte walnoten
- Poedersuiker
- Muntblaadjes
- Slagroom of mascarpone-room
BEREIDING:
De pannenkoekjes:
De pannenkoekjes:
- Meng de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout) in een kom.
- Klop in een andere kom het ei los met de karnemelk, vanille en gesmolten boter.
- Voeg nat bij droog en meng kort (niet te lang — wat klontjes is oké).
- Bak op middelhoog vuur pannenkoekjes in een ingevette pan tot ze luchtig en goudbruin zijn.
De karamelsaus: - Verhit suiker in een pan op middelhoog vuur zonder roeren tot het smelt en amberkleurig wordt.
- Voeg de boter toe, roer tot gesmolten.
- Giet de slagroom erbij (voorzichtig — het kan bruisen) en laat nog 1 minuut koken.
- Laat iets afkoelen.
Serveren:
- Stapel de pancakes
- Giet warme karamelsaus erover
- Werk af met aardbeien, noten, poedersuiker en een muntblaadje
- Serveer met slagroom of mascarpone-room ernaast