4 x Stamppot

Griekse witte koolsalade


INGREDIËNTEN:
  • 1 kilo gesneden witte kool
  • 1,5 theelepel zout
  • 4 eetlepels zonnebloemolie (of andere plantaardige olie)
  • 3 eetlepels wittewijnazijn of appelciderazijn
  • 1 eetlepel vers citroensap (optioneel)
  • 1 klein bosje verse peterselie, dille en tijm (ongeveer 56 gr samen) fijngehakt
BEREIDING:
  1. Doe de gesneden witte kool in een grote kom
  2. Voeg het zout toe en meng goed door. Laat dit 10-15 minuten staan zodat de kool iets zachter wordt en vocht loslaat.
  3. Voeg de olie, azijn en het citroensap toe. Meng alles goed door de kool
  4. Voeg de verse kruiden toe en breng op smaak met zwarte peper
  5. Meng opnieuw alles goed door en laat het liefst even staan (15-30 minuten zodat de smaken kunnen intrekken.
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt