Chocolade koekjescake zonder oven
INGREDIËNTEN:
- 1 liter melk
- 200gr suiker
- 5 el cacaopoeder
- 2 el maïzena
- 2 el bloem
- 200g pure of melkchocolade
- 1 el boter
- Vierkante theebiscuitjes
BEREIDING:
Voor de vla
- Doe de melk, het cacaopoeder, de maïzena en de bloem in een pan
- Klop goed met een garde zodat er geen klontjes zijn.
- Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot het mengsel indikt tot puddingdikte
- Haal van het vuur en voeg de chocolade en de boter toe. Roer tot alles volledig gesmolten is en glad.
Opbouwen
- Neem een rechthoekige schaal of cakevorm
- Begin met een laag van de warme chocoladevla op de bodem
- Let er een laagje koekjes op
- Herhaal tot alles op is, eindig met een laagje vla
Afkoelen
- Laat op kamertemperatuur afkoelen en dek het dan af
- Zet minstens 4 uur in de koelkast (of een nachtje) tot het stevig is
- Snijd in plakjes, koud serveren
Tip: Doe wat vanilleextract door de vla, of nootjes