4 x Stamppot

Chocolade koekjescake zonder oven



INGREDIËNTEN:
  • 1 liter melk
  • 200gr suiker
  • 5 el cacaopoeder
  • 2 el maïzena
  • 2 el bloem
  • 200g pure of melkchocolade
  • 1 el boter
  • Vierkante theebiscuitjes

BEREIDING:

Voor de vla

  1. Doe de melk, het cacaopoeder, de maïzena en de bloem in een pan
  2. Klop goed met een garde zodat er geen klontjes zijn.
  3. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot het mengsel indikt tot puddingdikte
  4. Haal van het vuur en voeg de chocolade en de boter toe. Roer tot alles volledig gesmolten is en glad.
Opbouwen
  1. Neem een rechthoekige schaal of cakevorm
  2. Begin met een laag van de warme chocoladevla op de bodem
  3. Let er een laagje koekjes op
  4. Herhaal tot alles op is, eindig met een laagje vla
Afkoelen
  1. Laat op kamertemperatuur afkoelen en dek het dan af
  2. Zet minstens 4 uur in de koelkast (of een nachtje) tot het stevig is
  3. Snijd in plakjes, koud serveren
Tip: Doe wat vanilleextract door de vla, of nootjes


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt