Karamelsaus


INGREDIËNTEN:
ca. 250 ml.
  • 200 g kristalsuiker
  • 100 ml slagroom (op kamertemperatuur of lauwwarm gemaakt)
  • 50 g roomboter
  • snufje zout (optioneel, voor salted caramel)
BEREIDING:
  1. Doe de suiker in een steelpan met dikke bodem.
  2. Zet het vuur middelhoog en laat de suiker rustig smelten. Niet roeren, je mag de pan wel zachtjes draaien of kantelen.
  3. Zodra de suiker helemaal gesmolten is en een mooie amberkleur krijgt, haal je de pan even van het vuur.
  4. Giet nu voorzichtig de warme room erbij (het gaat flink bruisen).
  5. Roer goed door met een garde of houten lepel tot het mengsel glad is.
  6. Voeg de boter toe en blijf roeren tot die is opgenomen.
  7. Voeg eventueel een snufje zout toe.
  8. Laat de saus iets afkoelen: hij dikt vanzelf nog wat in.

Bewaren:
  • In een schone glazen pot of flesje in de koelkast: ca. 2 weken houdbaar.
  • Even opwarmen voor gebruik (in magnetron of au bain-marie).
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt