4 x Stamppot

Colcannon


Colcannon wordt vaak gegeten met ham, spek of worst. Het is ook een traditioneel gerecht rond Halloween in Ierland, waarbij soms muntjes of kleine voorwerpen in de puree werden verstopt als "voorspelling" voor de toekomst.

INGREDIËNTEN:
  • 1 kg aardappelen (kruimig, bv. bloemige aardappelen)
  • 250 g groene kool of boerenkool (fijn gesneden)
  • 100 g lente-uitjes (in ringetjes)
  • 100 ml melk
  • 50 g boter (+ extra voor serveren)
  • zout en peper naar smaak
BEREIDING:
  1. Schil en kook de aardappelen in licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat even uitdampen.
  2. Kook of stoof de kool/boerenkool in een aparte pan met wat water of stoom kort tot ze zacht maar nog felgroen is.
  3. Verhit de melk met de boter in een steelpannetje tot de boter gesmolten is.
  4. Stamp de aardappelen tot puree en giet er het melk-botermengsel bij. Roer glad.
  5. Voeg de kool en lente-uitjes toe en meng goed door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer in een schaal, maak een kuiltje in het midden en leg daar een klontje boter in dat langzaam smelt.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt