Fruitige pastasalade
- 1 stronk broccoli
- 1 rode paprika
- ½ komkommer
- gedroogde cranberries
- 1 bakje blauwe bessen
- 1 mango
- bosje munt
- fêta
- honing of agavesiroop
- 250 gram farfalle (of een andere pasta variant)
- 3 el goede olijfolie
- 2 eetlepels citroensap.
- ½ eetlepel mosterd.
- honing, zout en peper
BEREIDING:
- Blancheer* de broccoliroosjes 1 tot 2 minuten en snijdt ze dan heel fijn.
- Ontdoe de komkommer van de zaadlijst en snijd hem heel fijn.
- Snijd ook de paprika in heel kleine stukjes. Net als de blaadjes munt.
- Snijd de mango in kleine stukjes
- Doe alles in een schaal en voeg de blauwe bessen, royaal gedroogde cranberries en de mango toe.
- Meng alles goed door elkaar
- Kook de pasta en spoel met koud water en voeg hem toe aan het fruit.
Dressing:
- Men de olijfolie, het citroensap, de mosterd, honing, zout en peper goed door elkaar.
- Voeg toe aan de salade.
Serveren:
- Laat de salade een paar uur intrekken. Verkruimel voor het serveren de fêta erover of meng die door de salade.