4 x Stamppot

Fruitige pastasalade



INGREDIËNTEN:
  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • gedroogde cranberries
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 mango
  • bosje munt
  • fêta
  • honing of agavesiroop
  • 250 gram farfalle (of een andere pasta variant)
  • 3 el goede olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap.
  • ½ eetlepel mosterd.
  • honing, zout en peper
BEREIDING:
  1. Blancheer* de broccoliroosjes 1 tot 2 minuten en snijdt ze dan heel fijn.
  2. Ontdoe de komkommer van de zaadlijst en snijd hem heel fijn.
  3. Snijd ook de paprika in heel kleine stukjes. Net als de blaadjes munt.
  4. Snijd de mango in kleine stukjes
  5. Doe alles in een schaal en voeg de blauwe bessen, royaal gedroogde cranberries en de mango toe.
  6. Meng alles goed door elkaar
  7. Kook de pasta en spoel met koud water en voeg hem toe aan het fruit.
Dressing:
  1. Men de olijfolie, het citroensap, de mosterd, honing, zout en peper goed door elkaar.
  2. Voeg toe aan de salade.
Serveren:
  1. Laat de salade een paar uur intrekken. Verkruimel voor het serveren de fêta erover of meng die door de salade.

Blancheren is een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Blancheren gebeurt altijd zonder deksel.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt