Mars Mousse


INGREDIËNTEN:
  • 3 Marsrepen (à ± 50 g)
  • 200 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 1 el suiker (optioneel, als je het iets zoeter wilt)
  • Snufje zout
BEREIDING:
  1. Snijd de Marsrepen in kleine stukjes.
  2. Doe ze in een hittebestendige kom en laat ze smelten au bain-marie (boven een pan met zacht kokend water). Roer regelmatig tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen, zodat het niet meer heet is maar nog vloeibaar.
  3. Klop de slagroom in een koude kom lobbig (yoghurt-dikte, niet helemaal stijf). Zet even apart in de koelkast.
  4. Klop de eiwitten met een snufje zout helemaal stijf. Voeg eventueel de eetlepel suiker toe tegen het einde, voor extra stevigheid en glans.
  5. Meng voorzichtig de gesmolten Mars door de slagroom. (Doe dit beetje bij beetje zodat het niet gaat schiften.)
  6. Spatel daarna de opgeklopte eiwitten er luchtig doorheen. Niet te hard roeren, zo blijft de mousse luchtig.
  7. Verdeel de mousse over glaasjes of kommetjes.
  8. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveertip:

Garneer met geraspte chocolade, karamelsaus of een klein stukje Mars bovenop.
Extra lekker met wat slagroom of een bolletje vanille-ijs ernaast.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt