Mars Mousse
INGREDIËNTEN:
- 3 Marsrepen (à ± 50 g)
- 200 ml slagroom
- 2 eiwitten
- 1 el suiker (optioneel, als je het iets zoeter wilt)
- Snufje zout
BEREIDING:
- Snijd de Marsrepen in kleine stukjes.
- Doe ze in een hittebestendige kom en laat ze smelten au bain-marie (boven een pan met zacht kokend water). Roer regelmatig tot een glad mengsel. Laat iets afkoelen, zodat het niet meer heet is maar nog vloeibaar.
- Klop de slagroom in een koude kom lobbig (yoghurt-dikte, niet helemaal stijf). Zet even apart in de koelkast.
- Klop de eiwitten met een snufje zout helemaal stijf. Voeg eventueel de eetlepel suiker toe tegen het einde, voor extra stevigheid en glans.
- Meng voorzichtig de gesmolten Mars door de slagroom. (Doe dit beetje bij beetje zodat het niet gaat schiften.)
- Spatel daarna de opgeklopte eiwitten er luchtig doorheen. Niet te hard roeren, zo blijft de mousse luchtig.
- Verdeel de mousse over glaasjes of kommetjes.
- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met geraspte chocolade, karamelsaus of een klein stukje Mars bovenop.
Extra lekker met wat slagroom of een bolletje vanille-ijs ernaast.
