Ras el Hanout
INGREDIËNTEN:
- 0.25 tl Kaneel gemalen
- 0.25 tl Komijnzaad gemalen
- 0.25 tl Kurkuma
- 0.25 tl Koriander gemalen
- 0.25 tl Gemalen Laos
- 0.25 tl Knoflookpoeder
- 0.25 tl Paprikapoeder
- 3 g Zout
- 0.25 tl Peper zwart
- 0.5 tl Selderijzout
- 0.25 tl Gemberpoeder
- 0.25 tl Kardemom gemalen
- 1 snufje Nootmuskaat
- 0.25 tl Kruidnagel
- 1 snufje Cayennepeper
BEREIDING:
- Meng de kaneel, komijnpoeder, kurkuma, korianderpoeder, laos, knoflookpoeder, paprikapoeder, selderijzout, gemberpoeder, kardemom poeder, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper door elkaar.
- Voeg de peper en zout toe, proef en breng eventueel verder op smaak. Bewaar het specerijenmengsel in een afgesloten pot tot gebruik.
