Parsley & Sage Soep: met peterselie, salie en room
INGREDIËNTEN:
- 1 grote ui of 2 sjalotten (gesnipperd)
- 2 aardappels (in blokjes, voor romigheid)
- 750 ml groentebouillon
- 1 flinke bos peterselie (met steeltjes, grof gehakt)
- 5–6 blaadjes verse salie (fijn gesneden)
- 100 ml kookroom (of plantaardige room)
- 2 el olijfolie
- Snuf nootmuskaat (optioneel)
- Zout & zwarte peper naar smaak
- Citroensap (optioneel, voor frisheid)
BEREIDING:
Basis fruiten: Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui zacht en glazig. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak kort mee.
-
Koken: Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappel zacht is.
-
Kruiden toevoegen: Voeg peterselie en salie toe en laat nog 2–3 minuten meekoken.
-
Pureren: Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer de kookroom erdoor.
-
Afwerken: Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel een kneepje citroensap.
