Parsley & Sage Soep: met peterselie, salie en room


INGREDIËNTEN:
  • 1 grote ui of 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 aardappels (in blokjes, voor romigheid)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 flinke bos peterselie (met steeltjes, grof gehakt)
  • 5–6 blaadjes verse salie (fijn gesneden)
  • 100 ml kookroom (of plantaardige room)
  • 2 el olijfolie
  • Snuf nootmuskaat (optioneel)
  • Zout & zwarte peper naar smaak
  • Citroensap (optioneel, voor frisheid)

BEREIDING:
  1. Basis fruiten: Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de ui zacht en glazig. Voeg daarna de aardappelblokjes toe en bak kort mee.

  2. Koken: Giet de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken tot de aardappel zacht is.

  3. Kruiden toevoegen: Voeg peterselie en salie toe en laat nog 2–3 minuten meekoken.

  4. Pureren: Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer de kookroom erdoor.

  5. Afwerken: Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel een kneepje citroensap.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt