Raapstelenstamppot
Voor 4 personen
BEREIDING:
Van Tineke
- 1 kg verse raapstelen (ze slinken enorm)
- 300 gr gehakt
- 1 kg aardappels
- 1 flinke ui
- Scheut melk
- Flinke scheut slasaus (zonder smaakje)
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- 1 el roomboter
- Kerrie
BEREIDING:
- Kook de aardappels met wat zout
- Als ze gaar zijn, giet ze af, laat ze droog stomen en stamp ze fijn
- Rul het gehakt in een koekenpan, voeg zout, peper, nootmuskaat toe en tot slot de gesnipperde ui toevoegen en laten bakken tot de ui glazig is
- Was de raapstelen goed en snijd ze fijn
- Wie van knapperig houdt, kookt ze niet voor, wie ze zachter wil kookt ze een paar minuten onder steeds omroeren.
- Hierna goed uit laten lekken
- Voeg melk toe aan de gestampte aardappels en de boter in stukjes
- Maak de stamppot niet te vochtig
- Voeg het gehakt er aan toe maar bewaar een klein beetje voor de jus
- Doe bij het bewaarde deel van het gehakt een kop water en een beetje juspoeder uit een pakje
- Laat dit even inkoken maar maak de jus niet te dik
- Voeg het geheel toe aan de aardappelpuree
Van Tineke