Pasta gekookt in bietensap met saus



INGREDIËNTEN:
  • Spaghetti op ei-basis (half pak voor 4 pers.)
  • Fles bietensap (1 à 1,5 fles, Zonnatura AH)
  • Champignons (3/4 bakje)
  • Sjalotje (1,5)
  • Crème frêche (klein)
  • Mini tomaatjes
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
BEREIDING:
  1. Zet de bietensap op tot het kookt
  2. Spaghetti er in en koken alsof je gewone spaghetti maakt
  3. Champignon en sjalotjes fijn snijden
  4. Mini tomaatjes klein snijden (ongeveer 4)
  5. Sjalotjes en champignon in boter bakken
  6. Verse basilicum fijn snipperen (of knippen met een kruidenschaar, ongeveer 6 blaadjes) en erbij doen
  7. Kruiden met peper en zout naar smaak
  8. Ongeveer 1,5 eetlepel crème freche erbij en roeren, als het te taai is nog wat extra erbij.
  9. Mini tomaatjes erbij
  10. Heel even blijven roeren, klaar!

Tip: Lekker met een salade erbij of een paar aardappel parten in schil met kruiden



TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt