Prei Champignon quiche
Ingrediënten:
Pakje bladerdeeg voor hartige taart
4 preien
500 gr champignons
6 eieren
500 ml slagroom
150gr geraspte belegen kaas
Keukenspullen:
Springvorm 24cm of quichevorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat het deeg ontdooien
Vet de taartvorm in en beleg met de plakjes deeg
Duw de naden van het deeg goed aan zodat de bodem en de randen helemaal bedekt zijn
Prei wassen en in dunne ringetjes snijden
Champignons in plakjes snijden
Bak de champignons in een koekenpan goudbruin
Laat de champignons uitlekken in een vergiet
Bak de prei in een koekenpan 5 minuten al omscheppend op hoog vuur
Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, champignons, prei en wat peper door
Vul de taartvorm met het groentenmengsel en een gedeelte van het eimengsel.
Randen van het deeg naar binnen vouwen.
Bak de quicke in 25 à 30 minuten gaar.
Laat 5 tot 10 minuten staan alvorens op te dienen.

Pakje bladerdeeg voor hartige taart
4 preien
500 gr champignons
6 eieren
500 ml slagroom
150gr geraspte belegen kaas
Keukenspullen:
Springvorm 24cm of quichevorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Laat het deeg ontdooien
Vet de taartvorm in en beleg met de plakjes deeg
Duw de naden van het deeg goed aan zodat de bodem en de randen helemaal bedekt zijn
Prei wassen en in dunne ringetjes snijden
Champignons in plakjes snijden
Bak de champignons in een koekenpan goudbruin
Laat de champignons uitlekken in een vergiet
Bak de prei in een koekenpan 5 minuten al omscheppend op hoog vuur
Klop in een kom de eieren met de slagroom los en meng er de kaas, champignons, prei en wat peper door
Vul de taartvorm met het groentenmengsel en een gedeelte van het eimengsel.
Randen van het deeg naar binnen vouwen.
Bak de quicke in 25 à 30 minuten gaar.
Laat 5 tot 10 minuten staan alvorens op te dienen.
