Pompoensoep met spinazie en ui


INGREDIËNTEN:
voor 4 personen
  • 800 g pompoenblokjes uit de koeling
  • 2 uien
  • 1 eetlepels verse salie, grof gehakt (of gedroogde salie)
  • een handje pompoenpitten
  • 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix 
  • 1,5 handje verse spinazie
  • 2 bouillonblokjes Italiaanse kruiden
  • 2 blokjes groentenbouillon
  • 750 ml water
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 el crème fraîche
BEREIDING:
  1. Kook de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten in water zodat ze zacht worden.
  2. Giet de blokjes af en pureer ze met een staafmixer.
  3. Snipper de uien.
  4. Snijd de salieblaadjes grof.
  5. Bak in olijfolie de uien aan tot ze glazig zijn, voeg de salieblaadjes toe en bak even mee.
  6. Voeg de gepureerde pompoenblokjes toe en bak al roerend even aan.
  7. Voeg de spinazie toe en bak mee (je kan de spinazie grof snijden).
  8. Voeg de twee Italiaanse bouillonblokjes toe, plus de gedroogde Italiaanse kruiden, plus zout en peper, en bak even mee.
  9. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze gaan tikken.
  10. Voeg ze toe aan het pompoenmengsel
  11. Kook 750 ml water in een soeppan en maak daar bouillon van met twee groentenbouillonblokjes.
  12. Voeg het pompoenmengsel en een eetlepel crème fraîche toe en pureer tot een soep met de staafmixer.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt