Pompoensoep met spinazie en ui
voor 4 personen
- 800 g pompoenblokjes uit de koeling
- 2 uien
- 1 eetlepels verse salie, grof gehakt (of gedroogde salie)
- een handje pompoenpitten
- 2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
- 1,5 handje verse spinazie
- 2 bouillonblokjes Italiaanse kruiden
- 2 blokjes groentenbouillon
- 750 ml water
- Zout en versgemalen peper
- 1 el crème fraîche
BEREIDING:
- Kook de pompoenblokjes ongeveer 10 minuten in water zodat ze zacht worden.
- Giet de blokjes af en pureer ze met een staafmixer.
- Snipper de uien.
- Snijd de salieblaadjes grof.
- Bak in olijfolie de uien aan tot ze glazig zijn, voeg de salieblaadjes toe en bak even mee.
- Voeg de gepureerde pompoenblokjes toe en bak al roerend even aan.
- Voeg de spinazie toe en bak mee (je kan de spinazie grof snijden).
- Voeg de twee Italiaanse bouillonblokjes toe, plus de gedroogde Italiaanse kruiden, plus zout en peper, en bak even mee.
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze gaan tikken.
- Voeg ze toe aan het pompoenmengsel
- Kook 750 ml water in een soeppan en maak daar bouillon van met twee groentenbouillonblokjes.
- Voeg het pompoenmengsel en een eetlepel crème fraîche toe en pureer tot een soep met de staafmixer.
