Tomatencrèmesoep

Ingrediënten:
- 2 wortels
- 2 stengels bleekselderij
- 2 gesnipperde uien
- olijfolie
- 4 blokjes Zonnatura groentenbouillon zoutarm
- 2 blikken gepelde tomaten
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 6 grote vleestomaten
- een bosje basilicum
- gedroogde oregano
- strooikaas
- zeezout en zwarte peper naar smaak
- 125gr créme freche
Voorereiding:
- Schil de wortels en snijd ze in plakjes
- Snijd de bleekselderij in plakjes
- Snipper de uien
- Snijd de verse tomaten in parten
Bereiding:
- Zet een grote pan op matig vuur met 2el olijfolie
- Bak de gesnipperde uien aan
- Voeg de wortel en bleekselderij toe en roer door elkaar
- Leg het deksel schuin op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn
- Giet 1,8 liter kokend water bij de groenten en voeg de bouillonblokjes toe
- Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en de verse tomaten
- Roer en breng de soep aan de kook
- Voeg de blikjes tomatenpuree toe
- Voeg strooikaas toe naar smaak
- Voeg twee theelepels gedroogde oregano toe
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken
- Pureer alles
- Voeg 125gr créme freche toe en pureer erdoorheen
- Knip er met een kruidenschaar wat basilicumblaadjes door en pureer mee