4 x Stamppot

Tomatencrèmesoep

Tomatencremesoep

Ingrediënten:
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 gesnipperde uien
  • olijfolie
  • 4 blokjes Zonnatura groentenbouillon zoutarm
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 6 grote vleestomaten
  • een bosje basilicum
  • gedroogde oregano
  • strooikaas
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 125gr créme freche

Voorereiding:
  1. Schil de wortels en snijd ze in plakjes
  2. Snijd de bleekselderij in plakjes
  3. Snipper de uien
  4. Snijd de verse tomaten in parten

Bereiding:
  1. Zet een grote pan op matig vuur met 2el olijfolie
  2. Bak de gesnipperde uien aan
  3. Voeg de wortel en bleekselderij toe en roer door elkaar
  4. Leg het deksel schuin op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn
  5. Giet 1,8 liter kokend water bij de groenten en voeg de bouillonblokjes toe
  6. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe en de verse tomaten
  7. Roer en breng de soep aan de kook
  8. Voeg de blikjes tomatenpuree toe
  9. Voeg strooikaas toe naar smaak
  10. Voeg twee theelepels gedroogde oregano toe
  11. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken
  12. Pureer alles
  13. Voeg 125gr créme freche toe en pureer erdoorheen
  14. Knip er met een kruidenschaar wat basilicumblaadjes door en pureer mee

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt