Minestronesoep
Ingrediënten:
2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
2 wortels, in reepjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 courgette, in plakjes
3 vastkokende aardappelen, in blokjes
200 g savooiekool, gesneden (of spitskool)
130 g doperwten (diepvries)
1½ liter groentebouillon
1 blik cannellinibonen (450 g), uitgelekt
4 eetlepels groene pesto
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan.
Voeg ui, wortel en bleekselderij toe, schep alles om en bak 5 minuten.
Voeg de courgette, aardappelblokjes, kool, doperwten en bouillon toe.
Breng alles aan de kook en laat de groenten afgedekt op laag vuur in 15-20 minuten beetgaar worden.
Pureer 1/3 van de soep met een staafmixer en doe dit terug in de pan.
Roer de bonen erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 4 kommen of diepe borden.
Garneer met een schep pesto en wat Parmezaanse kaas.

2 eetlepels olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
2 wortels, in reepjes
2 stengels bleekselderij, in boogjes
1 courgette, in plakjes
3 vastkokende aardappelen, in blokjes
200 g savooiekool, gesneden (of spitskool)
130 g doperwten (diepvries)
1½ liter groentebouillon
1 blik cannellinibonen (450 g), uitgelekt
4 eetlepels groene pesto
50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan.
Voeg ui, wortel en bleekselderij toe, schep alles om en bak 5 minuten.
Voeg de courgette, aardappelblokjes, kool, doperwten en bouillon toe.
Breng alles aan de kook en laat de groenten afgedekt op laag vuur in 15-20 minuten beetgaar worden.
Pureer 1/3 van de soep met een staafmixer en doe dit terug in de pan.
Roer de bonen erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 4 kommen of diepe borden.
Garneer met een schep pesto en wat Parmezaanse kaas.
