Tiramisu
INGREDIËNTEN:
Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- 125ml verse slagroom
- 75g witte basterdsuiker
- 4 middelgrote eieren
- 500g mascarpone
- 5el koffielikeur (of amandellikeur)
- 200ml espressokoffie
- 175gr lange vingers
- 1el cacaopoeder
- Klop de slagroom met 1/5 van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer bijna stijf.
- Maak de mixer schoon.
- Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt).
- Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min. tot een romig mengsel.
- Meng de mascarpone in delen door het eidooiermengsel.
- Spatel de slagroom er luchtig door.
- Roer in een ondiep, langwerpig schaaltje de likeur door de espresso.
- Doop er de helft van de lange vingers een voor een in en leg ze met de koffiekant naar boven als 1 laag in de schaal.
- Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.
- Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, de lange vingers en de mascarpone.
- Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Neem kort voor het serveren uit de koelkast.
- Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder.
Je kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
