Bloemkool in deeg

INGREDIËNTEN:
  • 1 kleine bloemkool
  • 250 gr. bloem
  • 2 eieren
  • beetje mineraalwater
  • zout
  • paar takjes peterselie
  • olie om in te bakken
BEREIDING:
  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en blancheer ze tot ze beetgaar zijn. (Maximaal een minuut of drie anders worden ze te zacht en kan je ze niet meer goed door het beslag halen).
  2. Laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet.
  3. Maak in de tussentijd een dik beslag van de bloem, de 2 eieren, het zout, de fijngesneden peterselie en het mineraalwater. Het mineraalwater zorgt ervoor dat je deeglaagje wat luchtiger is.
  4. In plaats van zout kan je ook bouillon of aardappelkruiden nemen.
  5. Hoe dikker je het beslag maakt hoe meer er aan de bloemkool blijft hangen.
  6. Verwarm laag olie van een centimeter of 3-4 in een klein pannetje en verwarm dat. Wanneer een druppel beslag als een oliebol begint te bruisen zodra je hem in het warme vet laat vallen is je olie op temperatuur.
  7. Doop de bloemkoolroosjes een voor een voorzichtig in het beslag en laat ze, zonder te veel beslag te lekken, meteen in de hete olie zakken.
  8. Bak de bloemkool in 3 à 4 minuten minuten rondom goudbruin.
  9. Laat de bloemkool uitlekken op keukenpapier.


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt