Pizza Funghi



INGREDIËNTEN:
  • Pizzadeeg (zie het recept) of een kant en klare bodem
  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 bol buffelmozzarella in plakken
  • olijfolie
  • Eventueel oregano
  • peper
  • zout
BEREIDING:
  1. Maak het pizzadeeg volgens de instructies in het basisrecept en zorg ervoor dat dit deeg alvast staat te rijzen, (of neem een kant en klare pizzabodem).
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons totdat deze enigszins gekrompen zijn.
  3. Snipper de peterselie en de knoflook fijn en voeg deze toe.
  4. Laat dit geheel zo’n 15 minuten garen, hierdoor zal er nog meer vocht uit de champignons verdwijnen en kunnen de smaken zicht goed verdelen.
  5. Rol het pizzadeeg tot een pizzabodem uit.
  6. Beleg de pizzabodem met de champignons en stukjes mozzarella.
  7. Bestrooi met versgemalen peper en zout (en eventueel oregano).
  8. Bak de pizza in enkele minuten af op een pizzasteen (of als je die niet hebt, de bakplaat) in een voorverwarmde oven op 250 graden (heteluchtoven).


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt