4 x Stamppot

Bladerdeegstengels met kaas, basilicum en sesamzaad

INGREDIƋNTEN:
  • Bladerdeeg, ontdooid
  • Geraspte kaas
  • Verse blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd of gesneden
  • Sesamzaad

BEREIDING:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Verdeel wat geraspte kaas over het bladerdeeg
  • Verdeel de in stukjes gesneden basilicumblaadjes over het bladerdeeg.
  • Leg hier een ander stuk bladerdeeg overheen en druk dit lichtjes aan.
  • Snijd het bladerdeeg vervolgens in reepjes van circa 1 cm.
  • Pak een bladerdeegstengeltje, houd de uiteinde vast en draai voorzichtig een paar keer het bladerdeeg om als in een spiraal.
  • Strooi wat sesamzaad over de stengels
  • Leg de gedraaide bladerdeegstengels op het bakpapier en bak ze 15 tot 18 minuten in de oven. Check de oven bij een minuut of 12 of ze niet al klaar zijn, bladerdeeg verbrandt snel.

    Tip: Gebruik ook eens maanzaad, koriander of komijn





Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt