Chinese kool stamppot met paprika, mandarijn en ananas
- 1 rode paprika in kleine stukjes
- 1 kg aardappelen
- 500 gr Chinese kool in dunne reepjes
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tablet groentenbouillon
- 1 blikje mandarijnpartjes
- 5 schijven ananas
- 150 ml halfvolle melk
- peper zout nootmuskaat
- 200 gram 30+ kaas in blokjes
BEREIDING:
- Kook de aardappelen en maak er puree van met de melk, de peper, het zout en nootmuskaat.
- Kruimel het bouillonblokje erdoor met de kerriepoeder en de stukjes paprika.
- Verwarm de mandarijntjes en de ananas in het eigen vocht.
- Meng de Chinese kool door de puree en laat het in 10 minuten goed warm worden
- De helft van het verwarmde fruit erdoor mengen en serveren met de rest van het fruit erboven op. (het sap wordt niet gebruikt).
- Maak eventueel een beetje jus voor bij de stamppot.