Koude pastasalade met courgette en tomaat



INGREDIËNTEN:
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • Creme fraiche (150gr)
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 zak pasta 500gr 
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • 1th tijm
  • 1th oregano
  • Zout, peper, kerrie, maggie
BEREIDING:
  1. Kook de pasta in 9 min. beetgaar
  2. Snipper ondertussen de ui fijn
  3. Snijd de courgette in vieren en dan in blokjes
  4. Snijd de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes
  5. Snijd de komkommer in kleine stukjes
  6. Als de pasta gekookt is, laat uitlekken, spoel af met koud water, en voeg een scheut olijfolie toe om te voorkomen dat het gaat plakken
  7. Giet wat olijfolie in een pan en bak de gesnipperde ui
  8. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 2min. mee
  9. Schep nu de creme fraiche in de pan en laat dit op een zacht vuurtje smelten
  10. Breng op smaak met de kruiden (behalve de basilicum en de maggie)
  11. Schep de penne in een kom en voeg de tomaten en komkommer toe, roer door elkaar
  12. Voeg nu het sausje toe en roer alles goed door elkaar, proef om je nog wat meer kruiden erin wilt hebben, voeg een paar druppels maggie toe voor wat meer pit
  13. Als laatste bestrooien met een paar blaadjes verse basilicum
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt